/PEKA Cargo – przechowuj swoje przetwory jak profesjonalista!

PEKA Cargo – przechowuj swoje przetwory jak profesjonalista!

Własnoręcznie przygotowane domowe przetwory nie mają sobie równych. Słoje, słoiki, słoiczki – gdzie je wszystkie pomieścić i zapewnić sobie wygodny dostęp do ulubionego dżemu truskawkowego, nawet jeśli jest zasłonięty przez inne konfitury? Wystarczy jedną z szafek przeznaczyć na cargo marki PEKA.

Łatwy wgląd w Twoje zapasy i możliwość szybkiego odczytania etykiet na słoikach umożliwi system TANDEM. System pozwoli przechowywać wszystkie produkty niewymagające chłodzenia w sposób przypominający przechowywanie w lodówce. Pakowne cargo otwiera się jak lodówka i zawiera półki zarówno wewnątrz szafki, jak i na jej drzwiach. Półki wewnętrzne schowane w szafce przesuwają się dodatkowo do przodu podczas otwierania, żeby ułatwić dostęp do wszystkiego, co zostało schowane głębiej.

Łatwy wgląd w zapasy i możliwość szybkiego odczytania etykiet na słoiczkach umożliwia również system DISPENSA. Zapewnia widok z dwóch boków na zawartość szafki. Dzięki temu zawsze masz klarowny obraz aktualnego stanu spiżarni. A mało tego możemy dopasować rozmieszczenie koszy do określonych potrzeb i zapasów, zmieniając ich rozstawienie.

Możesz zapomnieć już o problematycznym sortowaniu produktów wg kategorii „używam rzadko”, „używam częściej” i ustawiania ich w odpowiedniej kolejności. Pakując rzeczy do szafki, nie zobaczysz już więcej porozsypywanych, poprzewracanych paczek z mąką, kaszą i ryżem. Wszystkie te produkty zaczną zajmować mniej miejsca, a jednocześnie będą ciągle pod ręką. Dostępne z każdej strony, bez konieczności wyjmowania i przestawiania pudełek, aby dostać się do jednego potrzebnego w tym momencie. To właśnie gwarantuje system DISPENSA, który doskonale sprawdzi się, gdy chcemy funkcjonalnie zagospodarować niewielką przestrzeń (najczęściej 30-40 cm) w zabudowie wysokiej.

Cargo DISPENSA pozwala zagospodarować nawet bardzo wąskie wnęki o szerokości 15 cm. Nawet najwęższe miejsce w kuchni możesz wiec przekształcić w spiżarnię.

Źródło: Peka